Kinesitherapie

Foto_NikK
Nikolay Kadariya

kadariyanik@gmail.com

Empatisch
Resultaatgericht
Geduldig
°1990

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Psychomotorische therapie

Kinesiotaping

Foto_HanneK

Gedreven
Sportief
Ruimdenkend
°1995

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Sportkinesitherapie en manuele therapie

Dry Needling

Perinatale kinesitherapie + return to sport

Voetrevalidatie

Manuele Therapie

Indicatie: lage rugklachten (artrose, instabiliteit, hernia, postoperatief, …) nekklachten (whiplash, torticollis, artrose, hernia, …), schouderklachten (frozen shoulder, impingement, …), klachten t.h.v. de elleboog/onderarm/pols (fractuur, tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom, …), heupklachten (prothese, bursitis, tendinitis, snapping hip, …), knieklachten (kruisbandletsel, postoperatief, meniscusletsel, tendinitis, …), enkelklachten (verstuiking, achillespeestendinose, hielspoor, …)

Therapie: mobilisaties ter herstel van verstoorde beweeglijkheid t.h.v. het desbetreffend gewricht, stimulatie doorbloeding door massage, fricties, dwarse rek en stretchen, oefentherapie, …

Sportkinesitherapie

Indicatie: sportblessures (spierscheuren, tendinitis, tendinose, iliotibilaal frictiesyndroom, …)

Therapie: sportspecifieke oefentherapie, manuele therapie, kinesio-tape, …

Voetrevalidatie

Indicatie: een acuut voet- of enkelletsel, aanhoudende (chronische) pijn na een een enkel- of voetletsel, revalidatie na een breuk van de voet of het onderbeen, overbelastingsblessures van de voet of het onderbeen (bv. fascitis plantaris/hielspoor, scheenbeenvliesontsteking, stressfracturen in de voet,…)

Therapie: combinatie van manuele technieken en oefentherapie voor een lange termijn resultaat. Dit door bewegingsbeperkingen te normaliseren, het versterken van de voetboog, het verhogen van de stabiliteit en het behouden van de mobiliteit.

Dry Needling

Indicatie:

  • Stijve spieren en gewrichten
  • Klachten van de nek, schouder, arm, (tennis)elleboog, onderarm en pols.
  • Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren.
  • Triggerpoints in spieren (zie hieronder)

Therapie:

Met behulp van een speciale techniek brengt men naalden in de spieren aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt.

Dry needling therapie is niet hetzelfde als acupunctuur.  Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’-behandeling. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt men vaak meerdere spieren in uw arm of been en ook de spieren langs de wervelkolom.

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Perinatale kinesitherapie + return to sport

Indicatie:  begeleiding ter voorbereiding op het bevallingsproces, werken op klachten gerelateerd aan zwangerschap (bekkeninstabiliteit, flankpijn, lage rugpijn, moeilijke ademhaling,…), herstel conditie na de bevalling ook specifiek sportgerelateerd

Therapie: manuele therapie, individuele specifieke oefentherapie, informatie en advies, ademhalingsoefeningen, taping, dry needling, …